AGENDA - Kunstkring Henri Jonas

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

AGENDA

Kunst 'boven' de Bieb in Valkenburg
Van 27.4.2018 tot 27.7.18 vindt er weer een nieuwe tentoonstelling plaats met werken van onderstaande schilders.


Aty Stoffels-Groenland (1953)
Aty Stoffels was als kind al geïnteresseerd in tekenen en na haar middelbare school volgde zij teken- en schilderlessen aan de Volksuniversiteit in Geleen, bij docent Jean Viehoff en aan de school voor Vrije Uren in Heerlen en Valkenburg.                                                                                                                   In de jaren tachtig volgde ze cursussen bij diverse kunstenaars. Al die opleidingen hebben haar beïnvloed, met als gevolg de huidige werken in acryl, olieverf, aquarel en pen. Ze zijn divers, meestal vrij realistisch, maar sommige neigen naar de abstractie en prikkelen de fantasie. In de loop van de jaren groeide ze uit tot een zelfstandig kunstenares die in diverse plaatsen in Zuid-Limburg exposeerde. De laatste jaren is ze ook begeleidster van de schildersgroep

Welten. Aty is lid van de kunstkring sinds 1994.

Ton Luijten (1938)
Ton Luijten is de heroprichter van de kunstkring in 1989. Hij groeide op in een artistiek gezin, waarbij de vader zijn kinderen inspireerde tot verschillende creatieve richtingen. Van hem leerde hij de eerste “schilderstreken”, waarna hij zich ontwikkelde tot een impressionistische schilder van formaat. Hij schildert nu al zestig jaar bloemstillevens en typische plekjes in het Zuid-Limburgse landschap op zijn eigen frisse en herkenbare stijl. Wie zijn werken ziet, ziet meteen dat het een Ton Luijten is, vanwege zijn karakteristieke eigen kleurgebruiken en de toets die hij aan zijn schilderijen weet te geven. Veelkleurige bosschages, bloemen en bomen, plekjes met vakwerkhuisjes, doorkijkjes, kastelen en kerken, passeren de revue. Ton is lid van de kunstkring sinds 1960 en exposeert regelmatig in Valkenburg en directe omgeving. Sinds 1960 lid van Kunstkring Henri Jonas.

Maria Lechanteur (1954)
De grote inspiratiebron voor Maria Lechanteur is de natuur. Het lijnenspel van planten, bloemen, takken en boomstammen inspireert haar tot het maken van gedetailleerde inkijkjes. Zo ontdekt ze nieuwe vormen die menigeen niet opvallen, maar die ze uitvergroot door haar eigen manier van kijken en kleurgebruik. Het zijn daardoor unieke constructies, die soms neigen naar abstractie en vereenvoudiging. Aardlagen en stenen vormt ze tot een veelkleurig geheel. Een grote productie heeft ze niet. Meestal wacht ze lang op iets nieuws, maar als het dan eenmaal zover is, maakt ze wel een hele serie met hetzelfde thema. Ze schildert vooral voor haar eigen plezier en is pas tevreden met een werk als het maken ervan haar een groot gevoel van voldoening en geluk heeft gebracht. Maria is lid van de kunstkring sinds 2007.

Bibliotheek Valkenburg, Berkelplein 99, 6301 ZC Valkenburg Lb
Openingstijden:
maandag 14:00 - 18:00 uur
woensdag 10:00 - 13:00 uur en 14:00 - 18:00 uur
donderdag 14:00 - 20:00 uur
vrijdag 14:00 - 18:00 uur
zaterdag 11:00 - 14:00 uur

Voor meer info:
T: 043-6012063
W: www.kunstkringhenrijonas.nl
E: info@kunstkringhenrijonas.nl

KUNSTMARKT:  19 augustus  2018

VOORUITBLIK
Geplande bijeenkomsten van leden van de Kunstkring in 2018
18 september - 16 oktober - 20 november - 18 december

EXPOSITIEAGENDA KUNST 'BOVEN' DE BIEB VALKENBURG

2018
Aug – okt            Gezamenlijke expositie
Nov –Jan             Irene Simonis - Finy Pesch -

2019
Febr - April          Wiel Sijstermans - Sjef Kieboom- Hilly van Veen
Mei – Juli             Marianne Bruijstens - Marlies Gerrichhauzen - Hélène Hoenjet
Aug - Okt           Lily Kickken - Jozé Zurstraszen - Henk van den Biggelaar
Nov - Jan            Peter Werres - Ton Hermes - Henny Vermeiren

2020
Febr - Apr         Elly van de Sanden - Aty Stoffels - Maria Lechanteur
Mei – Juli          Ton Luijten - Marij – Jef Boosten
Aug-okt             Jean Spronck - Marjan Bruijstens - Nieuw lid
Nov-Jan           Gezamenlijke expositie

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu