KUNSTKRING HENRI JONAS
KUNSTKRING HENRI JONAS
Ga naar de inhoud
Marij van Aken
Kerkveldweg 5
6343 RJ Klimmen
T: 045-4052524
E: vanak94@planet.nl
W: www.vanakenkunst.nl
Sinds 2011 lid van Kunstkring Henri Jonas.

Beroep
Voormalig docent basisschool

Kunstopleiding
Ik volgde cursussen tekenen en schilderen bij Hee = Art in Heerlen en bij Schilderschool Jan van der Hijden, alwaar ik les kreeg in portret, landschap, stilleven en vrij schilderen.

Als kind zat ik altijd te tekenen, fantasietekeningetjes, maar ik probeerde ook van voorbeelden na te tekenen. Dit ben ik altijd blijven doen. Ook tijdens het opvoeden van onze 3 dochters en mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs. Ondertussen volgde ik wel allerlei cursussen om het vak schilderen en tekenen onder de knie te krijgen.

Werken
Ik word geinspireerd door de natuur, door schilders als Karel Appel, Hans Truyen, Herman Brood, Corneille. Werken van kinderen spreken mij enorm aan vanwege de spontaniteit waarmee ze gemaakt zijn. Het is en blijft voor mij een uitdaging om in mijn werk met diezelfde spontaniteit en onbevangen kleurgebruik te schilderen. De drang om mijn eigen weg te gaan werd groter en ik ging schilderen vanuit mijn verbeelding, spontaan en met veel kleuren. Het tekenen komt ook nu nog in veel van mijn werken terug in de vorm van al dan niet bewust gekozen omlijningen.
De schilderijen die ik maak zijn expressief, vrolijk, kleurrijk en figuratief.

Exposities
Ongeveer 15 jaar geleden exposeerde ik voor het eerst door mij gemaakte werken op de lessen.

Terug naar de inhoud